Awal Januari

>> Thursday, January 3, 2013

dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, yang Maha Memberi lagi Maha Mengetahui

3 Januari 2013. hari ketiga dalam tahun baru 2013. alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah atas segala nikmat Allah beri yang nescaya untuk manusia tidak akan mampu menghitungnya. terlampau banyak. banyak sangat. zalimlah diriku untuk mempertikaikan hanya sedikit ujian yang Allah beri sedangkan 'selautan' lagi nikmat Allah kurniakan padaku. Allah...

usai sahaja peperiksaan posting orthopaedics baru-baru ini, bergegas aku dan beberapa sahabat turun ke negeri di utara tanah air bagi menjalani posting forensik di salah sebuah hospital di sana. peluang yang Allah beri selama hampir seminggu untuk belajar serta mengkagumi kebesaran Dia dalam ciptaan manusia dan juga di samping itu dapat menjelajahi dan juga melihat peninggalan sejarah, sudah memberi rasa kagum dan taajub akan kebesaranNya. 


pandangan kehijauan sawah padi paling memberi padaku impak. masyaAllah cantik dan tenang ku melihat kehijauan, sungguh, padi-padi itu sedang berzikir kepadaMu Allah, membuatkan aku turut tenang melihatnya. 

subhanaAllah, alhamdulillah, Allahuakbar! 

p/s: jika itu kerana Allah, maka biarkan ia mengalir mengikut aliran Allah, ia berhulu dari Allah, biarkan ia berhilir kepada Allah! 

0 comments:

Followers

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP