starting new journey

>> Saturday, July 18, 2009

hampir seminggu lebih aku berada di uia kuantan ni. dan first week lecture pun sudah berlalu.letih.penat.berkali-kali aku fikirkan, betulkah aku nak jadi doktor ni?inikah perjalanan yang harus aku lalui dlm masa 5tahun lg? ya Allah, aku mohon kau berikan aku kekuatan. permudahkan perjalananku untuk bergelar seorang doktor yang bukan sahaja berjaya di dunia,malah di akhirat,insyaAllah..

anatomy,phsyiology,biochemistry dan mcm2 lagi..aku masih xleh nak catch up anatomy.dlm kelas pn masih zero rasanya. sedih. aku positifkan shja fikiranku, memandangkan Allah tak pernah menjanjikan dalam hidup kita ini tak pernah ada kesenangan untuk mendapat sesuatu. hidup kita sentiasa di uji. Allah telah tetapkan untuk aku dan sahabat2 medic yang lain,dengan ujian sebegini. ikhlaskan saja niat di hati, pastinya ada ganjaran di sisi Allah,insyaAllah..

setiap kali aku telefon mak,tiap kali itulah aku menyebut pasal ni..ya Allah betapa lemahnya diri ini,yang masih tak bersyukur dengan nikmatMu..nauzubillah min zalik..

hidup tidak selalunya indah..be strong sarah! u can do it. kalau orang lain boleh, x kan aku x boleh kan? ya Allah kau permudahkan lah kami batch medic "brethren 13"..amiin

Read more...

Followers

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP